Байерн Мюнхен подписа с вратарят от Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер, обявиха от баварския клуб. С трансфера Байерн намери заместник на Мануел Нойер, който няма да играе до края на сезона след като се контузи при каране на ски, като единственият опитен страж в тима бе Свен Улрих.

"Трябваше да реагираме, след като загубихме Мануел. Имаме големи цели през този сезон, които искаме да постигнем и затова привлякохме Ян Зомер, който е един от най-добрите вратари в Европа", коментира директорът в клуба Хасан Салихамиджич.

Не е ясно дали Зомер ще е в състава в петък, когато Байерн ще играе срещу РБ Лайпциг.

Швейцарецът Зомер дойде в Бундеслигата през 2014 от Базел и е изиграл 335 мача във всички турнира за Борусия. Той е в националния отбор на Швейцария от 2012 година и се превърна във футболиста с най-много мачове за селекцията - 80 мача и участие на три Световни първенства.

"Горд съм, че съм вече част от Байерн. Имаме големи предизвикателства пред нас", заяви Зомер. Той благодари на Борусия Мьонхенгладбах за "осемте и половина чудесни години и, че не са го спрели при този трансфер".

 

Байерн трябва да плати 8 милиона евро за трансфера, но това не е потвърдено от клуба.

Спортният директор на Гладбах Роланд Фиркус каза: "Нашият клуб му дължи много и се опитахме да се съобразим с желанието му, както  ида го пуснем за разумна сума и при условие, че му намерим адекватен заместник незабавно."