Байерн Мюнхен и Айнтрахт Франкфурт завършиха 1:1 в среща от 18-ия кръг на германската Бундеслига, състояла се на стадион "Алианц Арена".

Шампионите изиграха много добро първо полувреме, в което контролираха действията на терена и в 34-ата минута Лерой Сане заслужено откри резултата.

Баварците продължаваха да бъдат по-добрия отбор и през втората част, но в 69-ата минута бяха спипани на бърза контраатака и техният кошмар Коло Муани отново им вкара. Любопитното е, че това се оказа единственият точен удар за гостите в двубоя.

След третото си поредно равенство с резултат 1:1 лидерът Байерн има само 37 точки на върха и вече води само с точка на втория Унион Берлин. Айнтрахт Франкфурт е пети с 32 пункта.


Двата отбора се втурнаха в атаки още от самото начало и първата реална възможност дойде за домакините в десетата минута. Джошуа Кимих чукна за Лерой Сане в наказателното поле, но Кевин Трап внимаваше и отрази.

Малко след това и "орлите" полетяха към полето на противника. Джибрил Соу получи подаване и стреля от движение, но кълбото прелетя над напречната греда.

Не след дълго Ерик Максим Чупо-Мотинг имаше добра възможност, но не се възползва от нея, а преди изтичането на половин час игра Трап на два пъти спаси Айнтрахт. Вратарят първо боксира тупалката от дистанция на Кимих, а след това блокира опита за добавка на Томас Мюлер.

В 34-ата минута обаче нямаше прошка и баварците поведоха заслужено след нова хубава атака. Томас Мюлер получи отдясно и пусна леко назад в наказателното поле, където Лерой Сане реализира с безмилостен шут от движение.

До почивката момчетата на Юлиан Нагелсман не се отпуснаха и продължаваха да контролират играта, макар да не удвоиха преднината си.

В началото на второто полувреме Сане опита да отбележи ново попадение, но кълбото прелетя на около метър от целта. На отсрещната врата Ндика обра овациите с атрактивно изпълнение, но задната му ножица не даде резултат. Интересното е, че Айнтрахт все още нямаше нито един точен удар в мача.

Секунди преди да изтече един час игра франкфуртци се отбраняваха като опълченци и удържаха. Първо петичката на Чупо-Мотинг при опит за вкарване с гръб към вратата срещна тялото на съперник, а след това същата съдба имаше и отправения от Сане шут.

В 69-ата минута Айнтрахт спретна бърза контраатака и вкара с първия си точен удар! Влезлият като резерва Дайчи Камада пусна вляво за  Рандал Коло Муани и нападателят прати топката в мрежата с диагонален изстрел.

Пет минути преди края на редовното време Айнтрахт дори можеше да сътвори пълен обрат, но домакините се измъкнаха след невероятен карамбол в тяхното наказателно поле.

В добавеното време на срещата Джошуа Кимипх се опита отново да влезе в ролята на спасител, както при късния си изравнителен гол срещу Кьолн, но този път снарядът му се оказа неточен. Мюнхенци трябваше да бъдат доволни в самия край, защото в 93-ата минута тупалката на Рафаел Боре мина покрай гредата след рикошет в крака на Алфонсо Дейвис.


Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт 1:1

1:0 Лерой Сане - 34'
1:1 Рандал Коло Муани - 69'