Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер коментира открито горещата тема с капитана и вратар на отбора Мануел Нойер. Последният даде скандално интервю, в което директно обвини клуба за уволнението на треньора на вратарите Тони Тапалович.

"За нас е неразбираемо и разочароващо, че Мануел Нойер не потърси директния път към клуба, а коментира темата публично. Повече съм разочарован, отколкото бесен. Защото си казах, че Мануел е страхотен футболист, който е дълго време при нас и ще потърси първо разговор с ръководството", заяви Хайнер пред BR24.

Потитан дали Байерн смята да прекрати договора на Нойер, босът беше пределно ясен: "Не, изобщо нямаме такива намерения. В Байерн подобни казуси се решават във вътрешен кръг, а не публично. Такива моменти правят клуба ни още по-силен".

"Като капитан Нойер има особена отговорност. Но той постави личните си интереси над клубните. Мануел е вратар от световна класа, който е над 10 години в Байерн. Ние ще решим този казус спокойно и професионално. Най-важното е той да оздравее и да може да играе отново. След това ще видим", добави Хайнер.