Байерн Мюнхен очаквано победи Бохум с 3:0 в среща от 20-ия кръг на германската Бундеслига. 

Баварците тотално доминираха през първата час на своя стадион "Алианц Арена" и имаха предимство от 10:1 удара (5:1 точни), 331:148 паса и 69% владеене на топката.

Въпреки това откриването на резултата дойде чак в 41-ата минута, в която легендата Томас Мюлер получи подарък от Янко и реализира с левия крак. Като цяло момчетата на Юлиан Нагелсман можеха да съжаляват, че пропуснаха с лека ръка да ликвидират интригата преди почивката.

В началото на второто полувреме новият вратар на Байерн Ян Зомер трябваше да спасява опасния удар с глава на Филип Хофман, но в 64-та минута страстите се успокоиха. Влезлият като резерва Кингсли Коман получи пас от Джамал Мусиала и провря кълбото между краката на вратаря Мануел Риман.

Десетина минути след това надеждите на гостите за чудо се изпариха окончателно, защото Серж Гнабри си изработи дузпа, а след това я реализира безпощадно.

След 12-ата си победа за сезона в първенството лидерът Байерн събра 43 точки на върха, докато Бохум е точно над чертата с 19 пункта.


Байерн Мюнхен - Бохум 3:0

1:0 Томас Мюлер - 41'
2:0 Кингсли Коман - 64'
3:0 Серж Гнабри - 74', дузпа