ПСЖ беше надигран от Байерн Мюнхен и заслужено загуби с 0:1 в първи осминафинален сблъсък в Шампионската лига, игран на стадион "Парк де Пренс".

Шесткратният европейски клубен шампион доминираше през първото полувреме срещу вечния кандидат за слава от Париж, но чистите голови положения липсваха.

Осем минути след почивката нещата се промениха и най-добрият на терена Кингсли Коман отново заби кинжал в сърцето на родния си клуб, както го стори и на финала на Шампионската лига за 2020 година.

И гредата спаси парижани, които изглеждаха като някакъв окаян отбор почти до самия край, когато се разиграха. Първо гол на Килиан Мбапе беше отменен заради тънка засада, а след това Павар отказа Меси от сигурно попадение.

В крайна сметка крехката победа за баварците може леко да им нагарча, като се има предвид доминацията им тази вечер. Парижани пък можеха да съжаляват, защото в края имаха своите шансове. Реваншът между двата отбора е на 8 март на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.


Преди началото на двубоя двата отбора и зрителите по трибуните запазиха минута мълчание в памет на жертвите на опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

Само след няколко секунди бившият футболист на парижани Ерик Максим Чупо-Мотинг отправи първия удар в мача, но кълбото прелетя покрай страничната греда. Баварците натискаха и играта се водеше предимно в половината на домакините, но не се стигаше до ново интересно положение.

В средата на първото полувреме героят от финала на Шампионската лига за сезон 2019/20 Кингсли Коман отправи точен удар от въздуха, но с нищо не затрудни Джанлуиджи Донарума. Последва негова тупалка, която беше безкрайно неточна. "Принцовете" от своя страна залагаха на контраатаката, но тя беше прекалено вяла.

До почивката Коман продължаваше да снове по двете крила, този път заходи отляво, нахълта към центъра и отправи плътен фалцов шут, но топката профуча на метър и половина покрай лявата греда. 

Най-после станахме свидетели на нещо зрелищно в в 43-ата минута, когато Джошуа Кимих хвана топката от въздуха и отправи страховит снаряд от средна дистанция, но Донарума демонстрира класата си и успя да улови с помощта на габаритите си.

Осем минути след подновяването на играта най-добрият на терена заслужено откри резултата. Коман получи хубаво центриране отляво от Алфонсо Дейвис и стреля майсторски от движение от въздуха, матирайки Донарума. Като истински джентълмен франзузинът не отпразнува гола си срещу своя роден клуб.

Беше изминал час игра, когато и другият бивш ас на ПСЖ можеше да вкара. Този път Чупо-Мотинг стреля много атрактивно, но страничната му ножица беше спасена от Донарума. И в този момент статистиката изкрещя - 4:0 точни удари за Байерн и 12:2 голови възможности.

Секунди след това гредата спаси ПСЖ при удара на Чупо-Мотинг, а черната работа този път беше свършена от Джамал Мусиала. При последвалото центриране от корнер Бенжамен Павар засече с глава, но Донарума спаси!

Първото реално положение за ПСЖ дойде в 74-ата минута. Влезлият като резерва Килиан Мбапе излезе сам срещу Ян Зомер, но си поведе с една идея по-дълго и швейцарецът спаси инстинктивно. Неймар опита добавка, но Павар го блокира.

В 82-ата минута ПСЖ изравни, но голът беше отменен заради тънка засада. Нуно Мендеш проби отляво, напредна и центрира, а Мбапе вкара от движение. VAR се притече на помощ на Байерн и отчете тънката засада на Мендеш при паса към него. 

Последва страхотен шанс за Лео Меси след нов пас на Мендеш, но Павар го блокира. Байерн прие играта в своята половина и можеше да си плати при лошото изчистване с глава на Горецка, но Зомер се намеси при снаряда на Витиня.

В добавеното време на срещата Павар "изрина" Меси от терена и получи червен картон след второто си официално предупреждение. Така той е аут за реванша.


ПСЖ - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Кингсли Коман - 53'