Борусия Мьонхенгладбах продължава да е черна котка за хегемона в Германия Байерн Мюнхен.

На своя стадион "Борусия Парк" "Жребците" се наложиха с 3:2 в един от най-интересните мачове от 21-ия кръг на Бундеслига.

Още в в началото защитникът на гостите Дайо Упамекано беше изгонен от игра с директен червен картон, а малко след това Ларс Щиндл изведе домакините напред.

Байерн изравни през първото полувреме чрез Ерик Максим Чупо-Мотинг, но след почивката Гладбах стигна заслужено до победата с голове на Аласан Плеа и Маркъс Тюрам. В добавеното време младият Матис Тел оформи крайния резултат. 

"Жребците" не загубиха в пети пореден мач от Байерн, след като по-рано през сезона измъкнаха 1:1 на "Алианц Арена" с геройски намеси на настоящия вратар на шампионите Ян Зомер и спечелиха предишния сезон с 2:1 насред Мюнхен. В серията на Гладбах влиза и унизителното 5:0 за Купата и реми 1:1 у дома. 

В класирането Борусия заема 8-мо място с 29 точки, Байерн е лидер с 43 т., но може да бъде изпреварен от сензацията Унион Берлин и изравнен от Дортмунд, ако двата отбора победят при домакинствата си съответно Шалке и Херта Берлин.


Още в 9-ата минута Дайо Упамекано беше изгонен с директен червен картон. Той беше последен в защитата, спъна откъсващия се Аласан Плеа и ВАР остави гостите с човек по-малко на терена. Това веднага оказа влияние и в 13-ата Гладбах поведе. Ларс Щиндл засече брилянтно от воле от границата на наказателното поле и прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл за 1:0!

После Щиндл пропусна да удвои преднината на Гладбах и в 35-ата минута Байерн изравни. Алфонсо Дейвис намери Ерик Максим Чупо-Мотинг, който отклони отблизо топката за 1:1! До края на полувремето Куадио Коне не успя да преодолее Ян Зомер, след това поиска дузпа, но претенциите му останаха неуважени.

След почивката мачът продължи да бъде динамичен и шут на Джошуа Кимих не попадна в целта. В 55-ата минута "Жребците" отново поведоха. Плеа изведе Джонас Хофман, който прати топката в опразнената мрежа за 2:1! След това и двата отбора щурмуваха вратите, головите възможности не бяха рядкост, но в 84-ата минута Маркъс Тюрам сложи точка на спора.

Хофман намери френския национал, който преодоля вратаря и с фин завършващ удар в долния десен ъгъл покачи на 3:1. В добавеното време Дейвис намери появилия се като резерва Матиас Тел и той с шут от движение направи загубата на Байерн по-почетна. 

Гладбах - Байерн 3:2

Голмайстори: 1:0 Щиндл (13), 1:1 Чупо-Мотинг (35), 2:1 Хофман (55), 3:1 Тюрам (84), 3:2 Тел (90+3)