Бъдещето на Килиан Мбапе е неясно. Само преди година французинът беше раздвоен между подновяването на договора си с ПСЖ и заминаването за Мадрид, което изглеждаше факт до 21 май, когато всичко се промени. Ал Келифи и ПСЖ успяха да го убедят да продължи в Париж, разбивайки всички илюзии на отбора на Реал Мадрид.

Е, едва девет месеца по-късно бурният сезон, през който преминава екипът на Галтие, може да ускори решение, което ще революционизира пазара за следващото лято, въпреки че с влязъл в сила договор неговото напускане изглежда много сложно. Въпреки факта, че предстои дълъг сезон, на ПСЖ им остава само един куршум, за да не класифицират настоящата си кампания като катастрофална.

На 8 март в Мюнхен французите са заложили много повече от класиране на четвъртфиналите на Шампионската лига. Преодоляването на загубата от 0:1, която допуснаха в първия мач, е задължение повече от всичко друго, защото ако бъдат елиминирани, последствията могат да бъдат фатални за милионерския проект на Ал Келайфи и компания. Подобно на Лео Меси, Мбапе може да базира бъдещето си на резултата от мача и всичко ще сочи към волята за повече от възможно сбогуване, ако парижани бъдат елиминирани от баварците.

Реал Мадрид би бил чудесната алтернатива да не продължи да носи фланелката на ПСЖ, въпреки че грубостта му през миналия сезон не се хареса много на белите, които този път може и да не заложат на французина, съобщи вестник "Марка".

Спадът на Бензема този сезон прави подписването на нападател от световна класа жизненоважно за Реал. Всичко това се добави към мечтата Флорентино да види дуото Винисиус-Мбапе да играе на новия Бернабеу.

Единствената друга жизнеспособна дестинация, която може да се появи на френската сцена, е Висшата лига. Икономиката на английските клубове би позволила да се изправят пред операция от такъв калибър, както и да бъдат привлекателна дестинация за самия Мбапе. Особено Ливърпул. Сега, за да имат минимална възможност да имат Мбапе, хората на Клоп трябва да стигнат до позиции в Шампионската лига.

Другите двама големи кандидати, които могат да наддават за французина, са Челси и Манчестър Юнайтед. Сините все още не се развиват въпреки многомилионната инвестиция в последните трансферни пазари, отбелязва "Труд". Дуото Рашфорд - Мбапе може да бъде опустошително за съперниците на Юнайтед.

В момента Мбапе и отборът му са фокусирани върху преминаването през осминафиналите на Шампионската лига срещу Байерн, нещо, което ако бъде постигнато, може отново да промени пейзажа през лятото.