Новият треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел беше представен официално. Той заменя уволнения вчера Юлиан Нагелсман, като контрактът му е до лятото на 2025 г.

„Чест е да получиш покана от Байерн. Вчера, когато подписвах договора си в клубния офис, видях, че това е нещо много специално тук. В ДНК-то на клуба е залегнало само да се печели, както и да се играе хубав футбол. Настоящият състав е един от най-талантливите в Европа, с който можеш да се бориш за всички трофеи и да ги спечелиш. Достатъчно класен е да се бори и за титлата във Висшата лига. Нямам търпение да започна работа с тези играчи”, заяви Томас Тухел.

„Отговорността е голяма. Освен това имам и лична причина да работя за Байерн, защото така съм по-близо до семейството си. За мен това беше най-добрият избор. Когато за известно време си работил зад границата, още повече осъзнаваш колко важен е Байерн. Това е един от най-големите клубове в света. Признавам, че случилото се сега беше изненадващо за мен. Очаквах кариерата ми да продължи в чужбина“, допълни Тухел.

Специалистът говори и за предстоящото дерби срещу Борусия Дортмунд, което е следващата седмица и ще бъде негов официален дебют.

“Благодарение на работата на Нагелсман все още има възможност да бъдат спечелени всички купи този сезон. Всичко ще зависи от детайлите. Имам идея какво да направя. Няма нужда от някакви големи промени по отношение на схемата на игра и тактиката. Необходимо е възможно най-бързо да заслужа доверието на самите футболисти. Няма как предизвикателството да бъде по-голямо от това да започна директно срещу Борусия Дортмунд. Това е най-големият мач в германския футбол. Заради изключителната серия на Борусия в момента и точковата разлика дербито минава в друго измерение”, завърши Тухел.