Конфликтът между Садио Мане и Лерой Сане е "разрешен", сподели старши треньора на Байерн Мюнхен Томас Тухел, похвалвайки начина, по който това е станало от играчите и останалия състав на баварците.

В редица медии се появи информация, че сенегалецът е ударил германския национал в лицето след загубата на мюнхенци от Манчестър Сити с 0:3 като гост в първи четвъртфинал от Шампионската лига, като страстите между двамата нападатели се разгорещили още в края на двубоя. В резултат на това Мане бе глобен и изваден от състава на Байерн, като клубът разкри, че той ще пропусне срещата от Бундеслигата с Хофенхайм в събота.

Говорейки преди мача, Тухел разкри, че нещата са вече под контрол. "Случаят е разрешен. Изваждане от мач и глоба са последствията от станалото. Не видях какво се случи, защото бях в треньорската стая. Разбира се, че незабавно разговарях с всички замесени, играчите и щаба. Тъй като ни касаеше и бе инцидент, беше важно да изясним и разрешим проблема преди началото на следващата ни тренировка. Направихме го вчера. Изчистихме всичко, така че да тренираме положително един с друг. Начинът, по който двамата играчи се справиха със случилото се, и начинът, по който останалите футболисти се справиха имаше пречистващ ефект. Имахме положителна атмосфера вчера и днес", започна той.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Челси продължи, защитавайки Мане, като изрази съжаление, че за инцидента е изтекла информация от съблекалнята. "Аз съм първият, който ще го защити. Познавам го от дълго време и го познавам като абсолютен професионалист. Познавам и антуража му - той никога не е бил виновен за нищо. Случилото се беше против етичния кодекс, той го осъзна и се извини. Точно заради това съм до него. Беше важно да поднови моментално тренировки, беше важно и за играчите. Би било страхотно, ако нещо се случи в съблекалнята, да остане там. Тогава нямаше да обсъждаме това сега. Всеки прави грешки. Садио направи грешка. Но той, подобно на Лерой, действа много примерно. Искаше ми се случилото се да не беше излизало от съблекалнята", добави Тухел. /БГНЕС