Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел не пожела да коментира спекулациите, че шампионите в Бундеслигата проявяват интерес към нападателя на Айнтрахт Франкфурт Рандал Коло Муани.

"Не мога да потвърдя това", каза наставникът пред медиите, попитан за футболиста от Франция. Байерн изпитва затруднения в предни позиции след напускането на Роберт Левандовски миналата година. Ерик Максим Чупо-Мотинг успя да отбележи голове през сезона, но напоследък беше контузен.

24-годишният Коло Муани има договор с Айнтрахт до 2027-а и всеки клуб, който се опитва да го вземе, ще трябва да плати около 100 милиона евро. Той е вкарал 21 попадения във всички турнири този сезон.

Твърди се, че Байерн проявява интерес, но също така се съобщава и за други европейски топ клубове, включително Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен.

Вестник "Билд" съобщи, че Байерн не е сигурен дали да преследва голмайстора на Серия А Виктор Осимен от новия шампион Наполи поради съмнения дали той може да им помогне от самото начало. Твърди се, че Осимен е трансферна цел и на други големи клубове.

Междувременно халфът Райън Гравенберх ще има шанс да се докаже в тима на "баварците", след като ще заеме мястото на наказание Леон Горецка за двубоя срещу Вердер Бремен в събота.

20-годишният Гравенберх наскоро изрази недоволство от игровото време след пристигането си през лятото от Аякс, но треньорът Томас Тухел каза, че нидерландецът ще започне като титуляр в Бремен.

Това ще бъде едва петата среща като титуляр за дефанзивния полузащитник, който миналата седмица помогна на Байерн да победи Херта Берлин с 2:0, след като влезе в игра.

Байерн, който преследва 11-а поредна титла, се върна на върха в Бундеслигата пред Борусия Дортмунд миналия уикенд, но е само на точка преднина четири мача преди края на сезона. Борусия Дортмунд приема Волфсбург в неделя.