Байерн Мюнхен надви Вердер Бремен с 2:1 като гост в мач от 31-ия кръг на германската Бундеслига.

Срещата на стадион "Везерщадион" не се развиваше по вкуса на баварците, които не успяваха да създадат нито едно чисто голово положение през първите 45 минути. 

Възпитаниците на Томас Тухел имаха леко статистическо предимство от 6:4 удара (2:1 точни) и 69% владеене на топката, но в нито един момент домакините не се почувстваха сериозно застрашени.

Нещо повече - от средата на първата част мюнхенци дори заиграха още по-колебливо и на няколко пъти Вердер се опитваше да контраатакува, макар и без никакъв успех.

При първото интересно положение за втората част Гнабри чукна към Мане, но топката профуча покрай дясната греда след шута на сенегалеца.

В 62-ата все пак нещата си дойдоха по местата и Серж Гнабри откри резултата след удар отблизо. Преди това Мусиала чукна към него топката, центрирана от Мане.

Десет минути след това влезлият като резерва Лерой Сане вкара гола на успокоението за своите. Германецът получи пас от Мазрауи и вкара хладнокръвно отблизо.

В 87-ата минута влезлият като резерва Никлас Шмидт намали пасива на Вердер, а интересното е, че заслуга за отнетата топка имаше Илия Груев, навършил 23 години днес. Българинът влезе като резерва в 77-ата минута.

Лидерът в таблицата Байерн събра 65 точки и дръпна с четири на втория Борусия Дортмунд, който обаче има мач по-малко. Вердер Бремен е 12.и с 35 пункта.


Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:2

0:1 Серж Гнабри - 62'
0:2 Лерой Сане - 73'
1:2 Никлас Шмидт - 87'