Байерн ще отпразнува своята рекордна 11-а поредна шампионска титла в Бундеслига по традиция на площад "Мариенплац" в Мюнхен в неделя. Борусия Дортмунд беше на първа позиция преди мачовете от последния кръг в събота, но равенството 2:2 у дома с Майнц 05 и късната победа на Байерн с 2:1 срещу Кьолн означаваше, че защитаващият титлата си тим на "баварците" взе трофея заради по-добра голова разлика.

Партито за титлата трябва да започне от 18.30 часа, но феновете са поканени да пристигнат на "Мариенплац" много по-рано, за да се присъединят към публичното гледане на мача на женския отбор срещу Потсдам от 15.00 часа.

Байерн се нуждае от победа в домакинския мач, за да спечели титлата в женската Бундеслига. При успех женският отбор ще се присъедини към мъжкия на балкона на кметството. Клубът ще предложи на феновете след мача безплатни автобуси, за да пристигнат навреме за празненствата.

През 2015 и 2016 година мъжкият и женският тим на Байерн стояха отново заедно на балкона на кметството със своите трофеи, за да празнуват с феновете.

През 2021-а, когато и двата отбора спечелиха титлите, съвместното парти трябваше да бъде отменено заради пандемията от коронавирус.

Мъжкият тим имаше частно парти със семейства, приятели, служители на Байерн и официални лица, след като се завърнаха в Мюнхен в събота вечерта.

"Това, което направи отборът, беше друга класа. Те вярваха в себе си и се бориха до последната минута. Шапки долу", каза президентът на клуба Херберт Хайнер.