Бившият нападател на Байерн Джоване Елбер вижда възможен трансфер от Хари Кейн в Мюнхен като гаранция за успех. 

"Той носи всичко със себе си и няма никакви слабости. Кейн е точно парчето от пъзела, което липсваше на Байерн през миналия сезон", каза легендата на германския хегемон по телевизия Sky.

"Ако Кейн премине в Байерн, това би било просто страхотно. Всеки фен в Германия би се радвал да може да се възхищава на такава суперзвезда в Бундеслигата, не само феновете на Байерн", каза Елбер, който игра за мюнхенци в периода 1997-2003 г. Трансфер на нападателя на Тотнъм би имал "световен интерес", добави Елбер.

Кейн все още има договор с Тотнъм до следващото лято. Според съобщенията Байерн е получил отказ с първоначална оферта от еквивалента на 70 милиона евро и според съобщения в медиите сега планира втора. Според "Sport Bild" треньорът на Байерн Томас Тухел наскоро е посетил Кейн в Лондон и заявил, че нападателят е готов да се премести в Мюнхен.

Ясно е, че Тотнъм няма да има желание да пусне Кейн, продължава Елбер. „Но той сам казва, че е много заинтересован от Мюнхен и се надяваме, че всички ще се съгласят. Би било невероятно“, добави бразилецът.