Новият старши треньор на Айнтрахт Франкфурт Дино Топмьолер иска да продължи "позитивното развитие от последните няколко години" на германския футболен клуб.

"Именно затова е важно всички да пристигнат изпълнени с отдаденост и страст", заяви специалистът при представянето си на поста по-рано днес.

"Когато видите успехите, постигнати през последните години, единственото правилно е да си поставим високи стандарти. Важно е да продължим да израстваме заедно и да внедряваме нови неща", добави Томпьолер, визирайки титлата в Лига Европа през 2022 година и Купата на Германия от 2018 година.

Договорът на Дино Томпьолер с клуба от Франкфурт е до 2026 година. Той наследи Оливер Гласнер, който бе начело на Айнтрахт в предишните два сезона.

Това е първи ангажимент на Томпьолер като старши треньор в Бундеслигата, като преди това бе помощник треньор на Юлиан Нагелсман в РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен. "Научих много от Юлиан и мисля, че един друг си повлияхме положително. Ясно е, че след три години съвместна работа, взимаш едно-две неща", каза още специалистът.

Спортният директор на Айнтрахт Франкфурт Маркус Кроше заяви, че целта е редовно участие в европейските клубни турнири. "Искаме да стигнем възможно най-далеч в Лигата на конференциите и в турнира за Купата на Германия", коментира той и добави, че очаква нападателят Рандал Коло Муани да остане в отбора.

"Рандал има дългосрочен договор с нас. Не очакваме той да си тръгне и няма нужда да поставяме краен срок, защото той никога не е казвал, че иска да напусне клуба", каза Кроше.

Коло Муани отбеляза 15 гола през изминалия сезон в Бундеслигата, като добави и 16 асистенции. Интерес към него проявяват няколко европейски отбора, включително германският шампион Байерн Мюнхен.