Сбогуването с Джошуа Кимих (28) вече не е изключено за Байерн Мюнхен, пише списание "Кикер". Според доклада звездата в полузащитата "вече не е недосегаем и вече може да бъде продаден". Байерн дори би бил готов да преговаря, ако дойде изгодна оферта за Кимих.

По информация на "Абендцайтунг" това не се е случвало досега. Барселона би искал незабавно да подпише с Кимих. Треньорът на Барса Шави, между другото идолът на Кимих, наскоро каза за професионалиста на Байерн: "Ако има отворена врата, ще има преговори с Байерн." 

С напускането на Серхио Бускетс (35) в Маями, Барселона търси подсилване в халфовата линия. „Ясно е, че имаме нужда от играч на много високо ниво на тази позиция, в противен случай ще бъде много трудно да се задържим през следващата година“, добави Шави.

Досега Кимих не е имал никакви мисли за промяна. Ще се промени ли това сега? През последните няколко седмици имаше многократни критики към шестимата асове на Байерн. „Хората до него стават все по-лоши напоследък: няма значение дали е Горецка, Забицер или Гравенберх. Защото те трябваше да вършат непозната работа за Кимих“, каза Лотар Матеус пред "Шпорт Билд".

А треньорът Томас Тухел даде да се разбере, че би искал здрава шестица в категорията на Деклан Райс (24). Англичанинът наскоро премина в Арсенал. „Този ​​играч има профил, който според мен нямаме в отбора“, обясни Тухел: „Може да е интересно допълнение към отбора да имаме играч с този профил при нас. Имаме нужда от определено качество, личност, да направи нашия отбор още по-силен. Такива не са много."

Въпросът за асовете е още по-вълнуващ в Байерн – защото освен Леон Горецка (28), Кимих също е под напрежение, защото вече не разполага с аурата си.