Кристоф Фройнд ще бъде новият спортен директор на германския футболен гранд Байерн Мюнхен, съобщава "Скай Спортс Австрия".

46-годишният австриец ще замени на поста Хасан Салихамиджич, който беше освободен в края на май, малко след като баварците драматично спечелиха 11-а поредна титла в Бундеслигата.

Фройнд работи на същата позиция в РБ Залцбург в последните осем години. Именно по негово настояване норвежкият голаджия Ерлинг Халанд e привлечен в австрийския клуб от Молде срещу 8 милиона евро през лятото на 2019 година и след само един сезон е продаден за 20 милиона евро на Борусия Дортмунд, откъдето през миналото лято е закупен за 60 милиона евро от Манчестър Сити.

В дебютния си сезон с екипа на англичаните Халанд се превърна в сензация, реализирайки 52 гола в 53 мача, с което помогна на тима да спечели титлите в Премиършип и в Шампионската лига, както и купата на Футболната асоциация на страната.  Фройнд също така реализира и други редица успешни трансфери, сред които на Садио Мане, Карим Адейеми, Доминик Собослай и Конрад Лаймер, които вкарват сериозни средства в касата на РБ Лайпциг.

Германските издания пък подчертават, че Кристоф Фройнд ще започне работа в Байерн през септември след края на летния трансферен прозорец./БТА

Снимка: БГНЕС