Нападателят на Тотнъм Хюн-Мин Сон смята, че спекулациите около трансфера на Хари Кейн "не са лесни" за съотборника му, но той похвали професионализма на капитана, предаде ДПА.

Сон и Кейн пристигнаха в Сингапур за финалната част от турнето на отбора в Азия след няколко дни в Банкок. Приятелският мач на Тотнъм с Лестър в неделя бе отменен, ден по-рано германски журналист от "Билд" размаха фланелка на Байерн Мюнхен с Кейн и номер 9 на гърба пред мениджъра на "шпорите" Анге Постекоглу на пресконференцията му. Треньорът не се впечатли, но шумът около Кейн не стихва, като се смята, че Манчестър Юнайтед също може да влезе в борбата за трансфер на капитана на националния отбор на Англия.

"Хари беше фантастичен за мен. Той винаги е професионалист, работи много", каза Сон през репортерите.

"Никога не е показвал, че мисли за себе си. Има толкова много новини около и не му е лесно, но той е капитан в момента и работи с отбора", каза още южнокореецът. "Той не показва разсейване, харесва му да бъде тук. Обичам го като играч, имам страхотно уважение към него", добави Сон.

"Той е един от най-добрите нападатели в света и това е вече от пет, шест, седем години. Решението ще се вземе между Хари и клуба и трябва да го уважим. Аз не знам какво ще стане, вероятно е Хари не знае. Трябва да изчакаме", каза още нападателят.

Кейн влиза в последните 12 месеца от договора си с Тотнъм и Байерн увеличи натиска за трансфера му до края на този месец, като почетният президент на германците Ули Хьонес обяви миналия уикенд, че личните условия между баварците и английския нападател вече са уточнени.

Байерн вече направи две неуспешни оферти за Кейн, а Тотнъм предложи нов договор на голмайстора си за всички времена, в който удвояват заплатата му. Все още обаче нищо не е подписано. Тотнъм играе контрола в сряда срещу Лайън Сити Сейлърс в Сингапур и след това отборът се прибира в Англия.