Бившият шеф на Вердер Бремен Вили Лемке е на мнение, че детронирането на Байерн Мюнхен от върха в Бундеслигата ще коства "милиарди евро" на всеки друг клуб, който успее да направи това.

76-годишният Лемке добави, че не вижда как до края на живота му някой ще свали баварците от върха, тъй като според него те имат много по-големи финансови успехи спрямо всеки друг клуб в Германия.

Байерн е в серия от 11 поредни титли и според специалистите е абсолютен фаворит за 12-а такава в започващия след броени дни нов футболен сезон.

"За да застрашиш Байерн, трябва да инвестираш милиарди. Това е начинът, защото техните годишни приходи са над 800 милиона евро. Може би това може да се постигне с инвестиция от Саудитска Арабия, но тогава трябва да се внимава какво точно се придобива. Аз например бих имал сериозни съображения", добави Лемке.

По времето на управлението на Лемке Вердер дълги години бе съперник на Байерн. "Бременските музиканти" спечелиха три титли в Бундеслигата в периода от края на 80-те години до началото на новия век. След оттеглянето му обаче клубът за кратко дори изпадна от Бундеслигата.

"В последните 30 години не спирам да критикувам Байерн, защото те имат толкова много предимства, а разликата с останалите клубове само се увеличава. Дори възможностите на голям клуб като Борусия Дортмунд да застраши Байерн са минимални", каза още футболният функционер.

Според него една от възможностите за балансиране в Бундеслигата е промяна в договора за разпределение на средствата от телевизионни права.

"Поне нещата, които носят общ приход на всички в Бундеслигата, каквито са например телевизионните права, могат да се дистрибутират по различен начин. В момента Байерн е този, който взима големия дял", завърши бившият шеф на Вердер.