Германският футболен шампион Байерн (Мюнхен) обмисля Лукас Клостерман като евентуален заместник на Бенжамен Павар, ако френският национал бъде продаден до края на трансферния период, пише агенция ДПА.

Французинът обяви, че не е много щастлив в Мюнхен и от доста време е свързван с трансфер в Интер (Милано), докато Манчестър Юнайтед също е заинтересован да направи оферта при определен развой на събитията. Според германските медии, причината за разочарованието му е, че той  иска да играе централен защитник, а не десен бек, както го използват в Мюнхен.

Баварците нямат особени притеснения и обмислят покупката на Лукас Клостерман, ако се стигне до такъв развой в последните дни на август, пишат "Мюнхнер Абендцайтунг", "Кикер" и "Шпорт1", както и други издания.

Клостерман има договор с РБ Лайпциг до юни 2024-а година. Много анализатори са учудени, че нов контракт с актуалния му клуб не се дискутира. Ако има разногласия, то вероятно отборът на компанията Ред Бул ще иска да го продаде сега, в противен случай рискува да го загуби без пари през януари.

В Байерн вече отиде друг играч от Лайпциг – австрийският полузащитник Конрад Лаймер, който мина през юли със свободен трансфер. Доста спорният като ниво за Байерн Йосип Станичич, също десен бранител, в момента играе под наем в Байер (Леверкузен)./БТА

Снимка: БГНЕС