Трансферът на Хари Кейн от Тотнъм в Байерн Мюнхен е бил пред провал, но двата клуба са стигнали до споразумение при финалните  преговори, каза членът на надзорния съвет на Байерн Ули Хьонес.

Хьонес каза пред изданието Велт ам Зонтаг, че "шпорите" внезапно са поискали повече пари, след като вече е имало постигнато устно споразумение, което изисквало още няколко часа разговори.

"Постигнахме устно споразумение в полунощ, но то отново беше поставено под съмнение в 2.50 ч. сутринта. Ставаше дума за още една голяма сума през тази нощ“, каза Хьонес, цитиран от ДПА.

Изпълнителният директор на баварците Ян-Кристиан Дреезен е настоял, че няма да плащат повече и Кейн е искал решение до вечерта.

"Последните разговори продължиха шест часа, докато Леви прие, че няма да мръднем и самолетът, който беше готов за Хари от сутринта, най-накрая можеше да излети“, каза Хьонес.

Сделката беше официализирана на следващия ден, 12 август, но Хьонес не потвърди, че основната сума е повече от 100 милиона евро, както беше съобщено.

"Реалната сума, която сега трябва да платим, е под 100 милиона. Но ако станем шампиони на Германия или спечелим Шампионската лига, тя може да нарасне“, каза Хьонес, имайки предвид добавките.