Негативната серия на Байерн Мюнхен срещу Борусия Мьонхенгладбах няма да е в главите на играчите на баварския тим по време на мача им от Бундеслигата в събота, вярва треньорът им Томас Тухел. Той и сигурен, че неговият отбор е фаворит в двубоя.

Байерн не успя да победи тима от Гладбах в последните си пет мача във всички турнири, записвайки 3 загуби и 2 равенства.

От сезон 2011-12 насам нито един отбор не е печелил повече мачове срещу Байерн за първенство, като Борусия има 10 успеха, 5 равенства и 9 загуби.

"Не вярваме на статистиките", пошегува се Тухел. "Случва се във футбола, че понякога стилът на някои отбор и атмосферата на стадиона му не ти пасва и се мъчиш срещу него. Но си оставаме фаворити и излизаме за победа", каза специалистът на пресконференцията си.

Байерн спечели двама си мача от Бундеслигата досега, като вкара 7 гола. Добра новина са и трети попадение на рекордната покупка Хари Кейн, който дойде от Тотнъм срещу 100 милиона евро преди две седмици.

Борусия Мьонхенгладбах има само една точка от срещите си до момента.

"Това, което помага, е да се огледаш в съблекалнята и да усетиш, че съотбронците те подкрепят. Тогава продължаваме заедно напред", каза още Товмас Тухел.