Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен завършиха при справедливо 2:2 в дербито на четвъртия кръг в германската Бундеслига.

Новата звезда на баварците Хари Кейн откри още в седмата минута с глава след изпълнение на корнер. Тапсоба не се ориентира добре при изпълнението на Лерой Сане и англичанинът беше оставен сам на отлична позиция.

Постепенно „аспирините“ заиграха по-добре и в средата на полувремето по чудо никой не засече острото подаване на Йонас Хофман. Веднага след това обаче Алехандро Грималдо изравни, след като изпълни чудесен пряк свободен удар на двайсетина метра от вратата на домакините.

Не след дълго Флориан Виртц се погрижи Виктор Бонифейс да мушне кълбото зад Свен Улрайх, но нигерийският нападател на Байер се оказа в положение на засада.

Да почивката на терена имаше само един отбор – Байерн. Хегемонът буквално смаза игрово своя противник, но вратарят Храдецки спаси последователно ударите на Томас Мюлер, Серж Гнабри, Лерой Сане, Леон Горецка и отново Гнабри. Статистиката на полувремето показа 10:6 удара (6:3 точни) за Байерн и 58% владеене на топката за шампионите.

Десетина минути след подновяването на играта Мюлер намери Хари Кейн, който можеше да се разпише още веднъж, но играчът на мача Лукас Храдецки спаси невероятно с крак!

Последва сравнително скучен период за стандартите на двата отбора, но за кратък период от време страстите се разгоряха. Първо Виртц нацели дясната греда, след което Джамал Мусиала имаше неуважени претенции за дузпа. Байер отново атакува и този път Улрайх отказа Бонифейс.

В 86-ата минута Байерн отново поведе. Младият Матис Тел направо развинти защитата на Леверкузен и сервира топката на оставения непокрит Леон Горецка, вкарал на опразнена врата с левия крак.

В добавеното време гостите получиха право да изпълнят дузпа и Езекиел Паласиос не сбърка - 2:2! Байерн опита да отвърна и в 98-ата минута Упамекано вкара топката в мрежата зад Храдецки, но французинът беше в положение на явна засада.

Така двата отбора остават заедно на върха с по 10 точки, като Байер Леверкузен е пред Байерн Мюнхен заради малко по-добрата си голова разлика.

 

Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 2:2

1:0 Хари Кейн – 7’

1:1 Алехандро Грималдо - 24’

2:1 Леон Горецка – 86’

2:2 Езекиел Паласиос – 94’, дузпа