Германският хегемон Байерн Мюнхен разби Бохум със 7:0 в среща от петия кръг на Бундеслигата, след като си „подложи“ с вихрено първо полувреме на своя стадион „Алианц Арена“.

Момчетата на Томас Тухел бяха безкомпромисни и решиха задачата си за около 34 минути. Ерик Максим Чупо-Мотинг, Хари Кейн, Матайс Де Лихт и намиращият се във форма Лерой Сане набързо отказаха гостите от съпротива.

През втората част Хари Кейн дори оформи своя първи хеттрик за Байерн, а между неговите голове избухна и талантливият Матис Тел, който се възползва от втората асистенция в мача на Кейн.

Така Байерн окупира върха с 13 точки, докато Бохум е малко над чертата с три пункта.


Баварците премазаха противника през първите 45 минути, в които дръпнаха с цели четири попадения. Централният нападател Ерик Максим Чупо-Мотинг започна като „изтеглен таран“ зад звездата Хари Кейн и именно камерунският национал откри резултата още в четвъртата минута след асистенция на Кингсли Коман.

Не беше изминал четвърт час игра, когато Кейн заби дежурното си попадение за мюнхенци. В 12-ата минута центрирането на Алфонсо Дейвис отляво беше блокирано, но англичанинът не беше покрит и вкара в близкия ъгъл.

Футболният празник продължи с гола на Матайс Де Лихт преди изтичането на половин час игра. „Лалето“ се извиси при центрирането на Джошуа Кимих от корнер и реализира с глава.

В 38-ата минута Бохум, който не отправи нито един точен удар за първата част (срещу цели 7 за Байерн), само изгледа как Кейн намира свободния Лерой Сане. За германския национал не остана нищо друго, освен да запише името си на светлинното табло.

Десетина минути след почивката Кейн вкара втория си гол в срещата, този път от дузпа, която беше изработена от Чупо-Мотинг. Хари заложи на фирменото си изпълнение – плътен изстрел в долния ляв ъгъл.

Малко след това и дейният Кингсли Коман можеше да се разпише, но фалцовото му изпълнение накара топката да „целуне“ десния страничен стълб и да излезе в аут.

До средата на второто полувреме ударите бяха 20:3 за баварците (от които цели 11 точни), а гостите нямаха нито една стрелба в рамките на пазената от Свен Улрайх врата. Нещо повече – след рестарта на играта Бохум дори не можеше да стигне до пеналта на хегемона.

Байерн помързелува известно време и десетина минути преди края на редовното време заби шесто попадение чрез „златната резерва“ Матис Тел, за когото това беше трето попадение за сезона. Втората си асистенция за деня записа направилият страхотен мач Кейн.

В 88-ата минута Хари Кейн оформи първия си хеттрик за Байерн, вкарвайки от движение след подаване отдясно на бека Мазрауи. Известно време голът беше проверяван от VAR, но в крайна сметка беше зачетен.

 

Байерн Мюнхен – Бохум 7:0

1:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг – 4’
2:0 Хари Кейн – 12’
3:0 Матайс Де Лихт – 29’
4:0 Лерой Сане – 38’ 
5:0 Хари Кейн – 54’, дузпа
6:0 Матис Тел – 81’
7:0 Хари Кейн – 88’