Бившият халф на Байерн Дитмар Хаман вижда критиките на феновете в случая "Джером Боатенг" като основната причина за решението на отбора от Мюнхен да не преподпише с бившия национал.

„Единствената причина, поради която той не получи договор, са феновете“, каза Хаман в събота по телевизионния канал Sky.

50-годишният футболист смята, че спортните аргументи на Байерн, които обосноваха решението си да не използват Боатенг с оглед настоящата . кадрова ситуация в защита, са фалшиви. „.Байерн се опитва да накара обществото да изглежда глупаво“, каза Хаман.

Боатенг е изправен пред нов наказателен процес в Бавария, защото е обвинен в нападение над тогавашната си партньорка и майка на децата му по време на почивка през лятото на 2018 г. Ето защо 35-годишният беше осъден на втора инстанция миналата година на глоба от 1,2 милиона евро за телесна повреда и обида.

Но баварският Върховен окръжен съд наскоро отмени това решение и върна делото на Окръжен съд Мюнхен. Следователно делото се връща отново. Бившият футболен национал се оплака от несправедлив процес.

Фактът, че световният шампион от 2014 г. наскоро получи разрешение да тренира с бившия си клуб за няколко дни и че Байерн обмисляше краткосрочен договор за него, предизвика разгорещени дебати.

“Трябваше да се знае предварително, че спонсорите и феновете може да не са доволни“, каза Хаман и спомена за „трус на фен-сцената“. Байерн очевидно подцени ситуацията около Боатенг.