18-годишният централен нападател на Байерн Мюнхен - Матис Тел, може да измести Килиан Мбапе от националния отбор на Франция в близките няколко години, ако съдим по думите на Дидие Дешам, който се изказа доста ласкаво за хлапето преди мачовете на „петлите“ срещу Нидерландия и Шотландия идната седмицата.

Той има много висока ефективност за мачовете, в които играе. Надявам се, че ще изиграе повечето мачове за клуба си. Определено е много интересен. Следим го внимателно. Има още накъде да се развива. Между него и Заире-Емери има все още доста разлика. Наясно съм с конкуренцията в Байерн. Вижда се, че се възползва от времето, което му се дава“, каза селекционерът, цитиран от RMC Sport.

Тел е взел участие в 10 срещи от началото на сезона и се е разписал на 6 пъти, като е добавил и една асистенция. „Баварците“ инвестираха огромна сума за Хари Кейн през лятото, но изглежда, че английската звезда не може да е сигурна за мястото си при подобна конкуренция. Същото важи и за Мбапе с оглед спада във формата му напоследък.