Байерн Мюнхен може да остане без Дайо Упамекано за по-дълъг период от време. Централният защитник получи контузия на лявото подколянно сухожилие срещу Фрайбург и е аут за момента. От клуба не дадоха прогноза колко дълго ще продължи лечението, като медиите в Германия спекулариха за срок от 3 седмици..

Както съобщава "Sky Sport News" обаче, рекордните шампиони очакват отсъствие на французина от четири до шест седмици. Ако това се потвърди, кадровото положение в отбраната отново ще се влоши значително. В лицето Ким Минджае в момента има само един здрав централен защитник. Надеждата е в Матайс де Лихт , който вече върти обиколки след контузията си в коляното и може да бъде отново на разположение за първия мач след международната пауза срещу Майнц.

Ако продължителността на контузията на Упамекано бъде потвърдена, той най-вероятно няма да бъде на разположение до следващата международна пауза в средата на ноември. Общо седем мача ще се проведат през този период, включително класиката на Бундеслигата срещу Борусия Дортмунд