Роберт Левандовски вече не е част от Байерн Мюнхен от повече от година, но името му все още се споменава с особена почит на „Алианц Арена“ с оглед факта, че счупи куп голмайсторски рекорди с червения екип. Прекият му наследник в клуба - Матис Тел, признава в интервю за Carre, че е можел да получи фланелката с №9, когато е пристигнал, но е решил да отклони предложението.

Левандовски се готвеше да напусне Байерн, а клубът си търсеше нападател. В Рен искаха да остана и се водеха доста преговори, но, щом се съгласиха да ме пуснат, Байерн вече освободи Левандовски. Поласкаха ме, че ме искат за наследник на такъв нападател в толкова голям отбор, като Байерн. Проведохме разговор с Хасан Салихамиджич и Марко Непе. Те ми предложиха да си избера между екипите с №9 и №39. Аз избрах №39. Защо ли? Защото не исках да поема деветката от Левандовски без да съм постигнал нищо в Байерн. Без хората да са ме забелязали. Исках да си я заслужа. Това е голямо предизвикателство и мотивация за мен“, каза младият французин.

В момента Хари Кейн се подвизава с номера на класическия централен нападател и по всичко личи това ще остане така за известно време. 18-годишният Матис Тел обаче има всички шансове, за да се пребори за тази чест, защото вече започна да привлича погледите с изявите си, а с това темпо англичанинът със сигурност ще има поводи за притеснение в рамките на година-две.