Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус е критичен към кадровите дискусии в клуба. Почетният президент Ули Хьонес също допринесе за това с изявленията си към треньора Томас Тухел.

ФК Холивуд винаги е бил и продължава да бъде там. Мислех, че са се поучили от миналото. Явно това не е така. Не мисля, че е добре за настроението, ненужно е“, каза Матеус пред списание "Шпорт Билд". Хьонес наскоро каза, че не той е заменил предшественика на Тухел Юлиан Нагелсман и че раздялата с Нагелсман не е особено разумна.

„Слушайки изказването на Ули Хьонес, аз като треньор бих се запитал: Какво изобщо правя там, ако другият треньор е по-добър от мен? Това автоматично създава недоверие“, продължи Матеус. Тухел определено ще даде отговор на това в един момент: „Темата със сигурност още не е приключила“.

Треньорът на Байерн наскоро публично призова за нови играчи и се оплака от липсата на качество на някои позиции. След това Хьонес говореше за „неразумни изявления“ на специалиста.

„Тухел подходи към това твърде агресивно“, каза Матеус. "Той косвено каза, че не му е даден добър отбор и че неговите желания - Кайл Уокър и Деклан Райс - не са изпълнени. По този начин той се защити за сценарий, ако нещата не вървят добре. Другата страна може да тълкува нещата като притеснителни“, каза още световният шампион и носител на Златната топка за 1990 година.