Байерн Мюнхен продължава с невероятното си представяне в Шампионската лига. Баварците удариха 3:1 Галатасарай в Истанбул и са с пълен актив от 9 точки в група А. Това е 16-а поредна победа в групова фаза на Шампионската лига за Байерн и 37-и пореден мач без поражение в групова фаза.

С успеха в Истанбул Байерн постави нов рекорд – 8 поредни победи като гост в Шампионската лига, изпреварвайки постижението на Ювентус от 7. За пета поредна година Байерн стартира в Шампионската лига с три поредни победи!

Хари Кейн отново бе герой за баварците. Той вкара втория и асистира за третия гол при успеха в Истанбул. За немците се разписаха още Кинсли Коман и Джамал Мусиала. Точен за Галатасарай бе Мауро Икарди, който вкара от дузпа. Турският тим остана с 4 точки до момента.

Байерн пристигна в Истанбул като лидер в група А на Шампионската лига. Баварците надвиха Манчестър Юнайтед и Копенхаген в двата си мача до момента и бяха много уверени. Галатасарай пък направи два инфарктни мача до момента – равенство у дома с Копенхаген с две попадения в края и още по-луда победа 3:2 на „Олд Трафорд“.

Байерн започна добре и откри резултата още в 8-ата минута. Лирой Сане проби отляво, влезе на вътре и подаде на десния фланг към Коман. Той си спря топката и останал в чиста позиция стреля по диагонала – 1:0.

Галатасарай веднага тръгна да отвръща. Страхотно спасяване на вратаря Улрайх попречи на Актюркоглу. Халхфът на Галатасарай стреля от въздуха и топката отиваше в ъгъла, но вратаря я изби в корнер.

Домакините продължиха да атакуват в търсене на гола. В 28-ата минута те стигнаха до дузпа. Мауро Икарди бе повален от Джошуа Кимих и съдията посочи бялата точка. Самият Икарди изпълни тип „Паненка“ и изравни резултата за 1:1.

До почивката имаше още много ситуации. Удари на Сане и Кейн не стигнаха целта, а Актюркоглу, Заха и Икарди се провалиха за Галатасарай.

Второто полувреме продължи с интересните моменти пред двете врати. Домакините продължиха да създават положения и да ги пропускат. Лирой Сане пък пропиля отличен шанс за втори гол на Байерн с мощен удар по диагонала, който Муслера спаси.

За да се стигне 73-ата минута, когато дойде мига на Хари Кейн. Центриране отдясно на Мусиала стигна до вратарското поле. Там защитник на Галатасарай не се ориентира добре и Кейн реализира от упор за 2:1. Това е вторият гол на англичанина за баварците в Шампионската лига, след като вкара и на Манчестър Юнайтед.

Това е 47-о попадение на Кейн в евротурнирите в кариерата – от тях 23 в Шампионската лига, 18 за Лига Европа и 6 в Лигата на Конференциите. Само още три му трябват, за да стане първия англичанин с 50 гола в Европа.

Кейн реши всичко и с асистенция 10 минути преди края. Този път той получи топката вляво и поднесе към Мусиала, който от централна позиция намери ъгъла – 3:1.

Баварците от 10 удара вкараха 3 гола, докато домакините стреляха над 20 пъти, но се разписаха само веднъж и то от дузпа.