Благодарение на домакинската победа с 2:1 срещу Галатасарай снощи Байерн вече е на осминафиналите на Шампионската лига като победител в групата си. Отборът от Мюнхен успя да продължи някои невероятни серии в най-важното клубно състезание в Европа и отново демонстрира изключителния си манталитет.

За 16-и пореден път Байерн се класира за фазата на елиминациите в турнира. От въвеждането на осминафиналите в Шампионската лига през сезон 2003/04, Байерн стигна до този етап на състезанието във всяко от своите 20 участия.

Германският хегемон спечели първите си четири мача от сезон в Шампионската лига за пети пореден път и общо за осми път - никой друг клуб не е постигал това толкова често.

Байерн спечели всичките си последни 17 мача от груповата фаза в Шампионската лига. Освен това Байерн вече е непобеден в 38 мача в предварителния кръг на надпреварата. И двете серии са рекорди в състезанието.

На "Алианц Арена" отборът има изключително добър брой точки в груповата фаза на ШЛ от години: Байерн взе 85 от последните 87 възможни точки (28 победи, 1 равенство). Аякс Амстердам беше единственият отбор, който взе точка (през 2018 г.) по време на тази серия от 29 мача в Мюнхен.