Германският вратар Мануел Нойер ще бъде почетен гост на представянето на официалната топка за Евро 2024 по футбол в сряда, обявиха от спонсора Адидас.

Нойер и директорът на организационния комитет Филип Лам ще присъстват при представянето на топката в Берлин. Европейското първенство по футбол ще се проведе от 14 юни до 14 юли в Германия.

Германският национален отбор ще тренира с новата топка по-късно във вторник преди приятелските мачове с Турция в събота и с Австрия три дни след това.

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер няма да бъде част от състава за контролите, тъй като наскоро се завърна в игра след като лекува фрактура на крака, която го извади от терените за близо година.

Националният селекционер Юлиан Нагеслман намекна, че стражът ще бъде включен в отбора за следващите срещи през март. В отсъствието на Нойер, първи избор за Нагелсман е вратарят на Барселона Марк Андре тер Щеген, а той се надява да запази ролята си и за Евро 2024, въпреки очакваната голяма конкуренция.

37-годишният Мануел Нойер участва на всички големи турнири с екипа на Германия от Световното първенство през 2010-а насам.

Другите повикани вратари в германския представителен състав за предстоящите контроли са Кевин Трап от Айнтрахт Франкфурт, Оливер Бауман от Хофенхайм и дебютантът Янис Бласвич от РБ Лайпциг.