Байерн Мюнхен спечели наглед лесно с 1:0 като гост на Кьолн в първия мач от 12-тия кръг на Бундеслигата. Баварците контролираха уверено срещата, но вкараха само веднъж чрез Хари Кейн в 20-та минута. Това беше 18-то попадение на англичанина от началото на сезона в първенството. 

С него Байерн излезе поне временно на върха в класирането с актив от 32 точки, с една повече от Байер Леверкузен, който утре гостува на Вердер Бремен. Кьолн продължава да е на дъното в класиране с едва 6 точки от началото на сезона. 

Байерн контролираше събитията на терена и още в началните минути Сане и Чупо-Мотинг бяха близо до гола. В 7-та минута пък остро центриране на Сане беше отклонено от Хюберс, който засече застрашително топката съм собствената си врата, но имаше късмета да не я насочи в нея. 

В ответната атака Мазрауи изведе Сане сам срещу вратаря на домакините и опита да го прехвърли, но Швебе се намеси добре и успя да избие. 

Кьолн имаше един от редките си шансове след центриране на ъглов удар, след който Тийлман насочи топката към вратата на баварците, но Нойер отрази. 

Така се стигна до 20-та минута, когато Байерн поведе в резултата. Сане намери в наказателното поле Чупо-Мотинг, чийто удар беше избит от голлинията. Там някъде обаче дебнеше Хари Кейн, който на метри от вратата нямаше как да сбърка и направи 1:0.

До края на първото полувреме Сане и Коман пропуснаха изгодни ситуации и така Байер водеше само с един гол аванс до почивката. 

През втората част домакините така и не затрудниха по някакъв начин защитата на баварците. Гостите пък контролираха топката, но реалните ситуации за гол бяха чак в края на срещата. 

Първо в 77-та минута Лирой Сане стреля от въздуха, но топката беше блокирана от защитник на домакините. Две минути по-късно пък Кингсли Коман се озова на метри от вратата след едно центриране в наказателното поле и стреля с глава в напречната греда. Малко след това Коман стреля и от далечна дистанция, но прати топката покрай страничната греда. 

Кьолн - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Хари Кейн 20’

Кьолн: Швебе, Карстенсен, Хюберс, Килиан (78 - Валдшмид), Шабо, Любичич (65 - Алиду), Мартел, Тийлман (77 - Пакарада), Кайнц (78 - Хюсеинбашич), Маина, Зелке (65 - Тигерс)

Байерн Мюнхен: Нойер, Лаймер, Упамекано, Ким, Мазрауи, Кимих, Горетцка, Сане, Коман, Чупо-Мотинг, Кейн