Ръководството на Байерн (Мюнхен) съвсем скоро ще стартира преговори с клубната легенда Томас Мюлер за удължаване на договора му, съобщи спортният директор Кристоф Фройнд пред ДПА. Но също така допълни, че няма никакви гаранции за успешно приключване на преговорите.

34-годишният Мюлер е прекарал цялата си кариера в Байерн и потвърди пред списание Шпорт Билд, че би искал да играе до края на сезон 2024/25. Договорът му обаче приключва това лято и не е ясно дали баварците ще успеят да го задържат.

Ще има разговори през следващите седмици. Той е легенда като играч, той принадлежи на Байерн Мюнхен. Но това трябва да удовлетвори всички страни, защото и клубът иска да защити интереса си, коментира Фройнд пред стрийминг портала DAZN преди мача на Байерн от Бундеслигата срещу Кьолн снощи.

Но опитният Мюлер вече не е редовен титуляр, а Фройнд каза: "Ситуацията за Томас е различна от преди. Но той я приема превъзходно. Той е много важен за отбора, за клуба. Той не е кой да е играч".

Междувременно директорът заяви, че Байерн е много близо до подновяване на договора на втория вратар Свен Улрайх, който на няколко пъти заместваше Мануел Нойер. Улрайх е в Байерн от 2015-а насам, с изключение на период в Хамбург под наем.

"Имам чувството, че скоро ще обявим подписването на този договор", допълни той.