Флориан Вирц е следващото голямо нещо в света на футбола, след като се отърси от контузиите и заигра феноменално за Байер Леверкузен от началото на сезон 2023/24. Очаквано това поднови слуховете за неговото бъде и макар Ливърпул да бе считан за фаворит за подписа му, сега от германското издание на Sky Sports са убедени, че Байерн Мюнхен е по-вероятната следваща дестинация за 20-годишния плеймейкър.

Вирц вече натрупа 6 гола и 10 асистенции, а техниката, с която разполага, напомня на младия Марио Гьотце. С подобна статистика е просто невъзможно да остане под радарите на грандовете из Европа, така че „аспирините“ в най-добрия случай могат да се надяват, че ще го опазят до края на настоящата кампания.

„Баварците“ винаги са имали имиджа на клуб, който привлича най-големите местни таланти в Германия, докато „мърсисайдци“ също станаха притегателна сила, откакто Юрген Клоп пое клуба.

Финалното решение несъмнено ще е на самия играч, но не бива да подценяваме финансовите възможности на двата клуба. Все пак ръководителите им не са с манталитета на арабските шейхове, за да раздават парите с чували, а всяко подобно действие се премисля внимателно, за да не се наруши цялостната структура.