Копенхаген спря победната серия на Байерн, стигайки до 0:0 в Мюнхен, с което увеличи още повече интригата за второто място в групата на Шампионската лига. 

Равенството между Галатасарай и Манчестър Юнайтед гарантира първата позиция на баварците, които имат 13 точки, докато с точката датчаните събират 5, колкото има и турския тим, докато Червените дяволи са с 4. В последния си мач Юнайтед ще приеме Байерн, а Копенхаген ще е домакин на Галатасарай, като победителят от този мач ще продължи напред. 

Домакините очаквано доминираха, но в първите минути не успяваха да стигнат до добри положения. Томас Мюлер се завърна сред титулярите, но в 9-ата минута не успя да изпревари вратаря Грабара, който пръв стигна до топката. 

Гостите отговориха с много неточен удар на Вавро, след което Мюлер намери Матис Тел на далечната греда, но оставен непокрит той пропусна, като не намери целта. В един от редките си мачове като титуляр, той определено трябваше да се справи по-добре. 

След това Байерн продължи да натиска, но в първото си домакинство срещу датчани от 25 години в турнира, определено имаха трудности. В средата на първата част Копенхаген стигна до ситуация, след като Лерагер намери Барджи, но той не бе точен. 

Малко след това Тел отклони към Мюлер, който стреля с глава, но Грабара показа отличен рефлекс. Последваха още минути, в които германците не бяха достатъчно остри и така паузата дойде при 0:0. 

Втората част започна с опасен фалцов удар на Гонсалвеш, който мина много близо до целта. С течение на минутите феновете на Байерн започнаха да се поизнервят. Тухел направи тройна смяна и пусна Сане, Павлович и Гнабри. 

В 68-ата минута Хари Кейн, който бе доста добре пазен, успя да се освободи на границата на наказателното поле и стреля силно, но Грабара изби над гредата. В 72-ата минута Сане стреля опасно от пряк свободен удар, но малко встрани. 

С навлизането в последните 10 минути баварците оставаха само с два точни удара. В 87-ата минута Нойер спаси домакините с двойно спасяване. Първо той реагира бързо и изби нисък удар на Елионуси с глава, след което се изправи бързо и отрази и добавката на съперника. 

Драмата бе на път да стане пълна в добавеното време, когато домакините получиха дузпа за игра с ръка на Анкерсен. ВАР обаче покани рефера да прегледа ситуацията на монитора и след това той отмени първоначалното си решение и съответно дузпата, което в крайна сметка означаваше, че мачът ще завърши 0:0. 

Байерн Мюнхен – Копенхаген    0:0

Байерн: Нойер, Горецка, Упамекано, Лаймер, Дейвис (86 Крециг), Кимих, Герейро (64 Павлович), Коман (64 Гнабри), Мюлер, Тел (64 Сане), Кейн
Копенхаген: Грабара, Вавро, Бойлесен (71 Анкерсен), Йелерт, Дикс, Гонсалвеш (95 Хойлунд), Фалк, Лерагер, Барджи (60 Оскарсон), Елионуси, Клаесон (60 Ахури)