Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала ще се завърне в състава за съботния сблъсък срещу Унион Берлин, но футболистът все още не е готов да играе цял мач, пише агенция ДПА, цитирана от БТА.

Мусиала получи мускулна контузия по-рано този месец и оттогава бе извън игра. Той пропусна и последните приятелски мачове на националния тим на Германия за годината срещу Турция и Австрия.

"Надяваме се да няма реакция на травмата и ако това е така, той ще бъде в състава. Вероятно ще се появи за кратко на терена", обясни старши треньорът Томас Тухел по време на пресконференция по-рано днес.

Нападателят Ерик Максим Чупо-Мотинг и защитниците Мин-джае Ким и Нусаир Мазрауи също са на разположение.

Гостуването в Мюнхен ще бъде дебют в Бундеслигата за новия старши треньор на Унион Берлин Ненад Биелица, който замени дългогодишния наставник Урс Фишер, уволнен през миналия месец.

Биелица вече записа първи мач начело на Унион при равенството 1:1 срещу португалския Брага в Шампионската лига в сряда. С този резултат, тимът от Берлин удължи серията си без победа на 16 срещи.

Томас Тухел изтъкна, че напрежението е върху неговия отбор.

"Не може да си вадим големи изводи от двубоя на Унион с Брага, защото имаше ранен червен картон. Ще разгледаме и мачове на отборите, които той е тренирал преди. Трябва да се съсредоточим върху себе си и да се опитаме да се представим по-добре. Основният фокус ще бъде върху нас", заяви Тухел.

Байерн Мюнхен заема второ място във временното класиране в Бундеслигата с 32 точки, на две зад лидера Байер Леверкузен, а Тухел потвърди, че шампионите ще играят приятелски мач с швейцарския Базел на 6 януари догодина преди да подновят сезона във вътрешното първенство на 12 януари с двубой срещу Хофенхайм.