Все едно гледаме трабант срещу болид от Формула 1! Така кавалерът на "Златната топка" Матиас Замер описа мача "Манчестър Юнайтед" - "Байерн" (0:1) особено за халфовата линия. Баварците правеха рекорди, а "дяволите" - антирекорди! Ужасът за "Олд Трафорд" не спира! В неделя иде гостуване срещу лидера в първенството "Ливърпул", а последното завърши 0:7...

"Байерн" също не изигра блестящ мач, но реагира достойно след 1:5 от "Айнтрахт". Германците са единственият тим в историята, който не е загубил в 40 мача от групите на Шампионската лига. От тях 38 са победи включително последните 9 гостувания. А какво постижение за Мануел Нойер! На "Олд Трафорд" легендарният вратар изигра мач №700, а в 317 от тях не допусна гол.

Да, феновете на "Юнайтед" пееха цял мач за великия финал от 1999 година, когато с два гола в продължението "Байерн" беше сразен. Разликата между отбора на сър Алекс Фъргюсън и на Ерик Тен Хаг също може отговаря на сравнението за трабанта и болида. По трибуните има плакати за сър Алекс и сър Мат Бъзби, песни за Оле Гунар Солскяр и Ерик Кантона.

Сегашният прескъп състав няма нищо от тях. "Юнайтед" е толкова слаб, че дори в лесна група с "Копенхаген" и "Галатасарай" не успя да стигне до третото място и Лига Европа. Откакто Фъргюсън се пенсионира през 2013 година, отборът игра седем пъти в Шампионската лига и три пъти отпадна в групите.

Това се случи на Фъргюсън три пъти в 18 сезона. От началото на сегашната кампания "Юнайтед" има 24 мача, в които загуби 12 пъти. За втори път в историята си "дяволите" завършват на последно място в групата си след 2005-а. "Юнайтед" допусна 15 гола в шестте си мача - още един антирекорд за английския футбол.

Отпадането може да се окаже много лоша новина за Висшата лига. При провал на "Нюкасъл" английското първенство може да загуби петия си отбор при новия формат на Шампионската лига догодина.

Трибуните на "Олд Трафорд" се гневят и от думите на Ерик Тен Хаг, че отборът играл много добре срещу "Байерн". Нидерландецът добави, че не съжалява за отпадането. Уволнението на Тен Хаг може да дойде след "Ливърпул", а може би американските собственици от семейство Глейзър очакват сър Джим Ратклиф да купи 25 процента от клуба.

Изненадващо агитката на "Байерн" издигна плакати анти-Глейзър и с това заслужи аплодисментите на останалите фенове. По-късно обаче баварците запяха традиционната за англичаните песен "Футболът се прибира у дома", визирайки победата.

Материал на "Труд"