Мануел Нойер ще бъде първи избор на вратата на националния тим на Германия да предстоящото домакинско Европейско първенство, но Тони Кроос не трябва да се завръща в състава за турнира, смята легендата Сеп Майер, цитиран от агенция ДПА.

Майер заяви в интервю пред телевизия Sport1, че вижда Нойер крачка напред пред Марк-Андре тер Стеген.

Мануел Нойер се завърна в игра за Байерн Мюнхен в края на октомври след като се възстанови от счупване на крака получено през миналия декември. Той бе титуляр за Германия на всички големи турнири от 2010 насам и се очаква да се върне в националния отбор за мачовете през март.

Вратарят на Барселона Тер Щеген замести Нойер през изминалата година и иска да остане титуляр за Европейското първенство, което Германия ще приеме през 2024-а. В момента той се възстановява от операция на гърба.

"Тер Стеген е много добър вратар, но Мануел връща формата си от миналото. Затова няма съмнение кой ще бъде титуляр за Германия на Евро 2024", каза Сеп Майер, бивш вратар на Байерн, печелил титлата на Европейското първенство през 1972-а с екипа на Западна Германия и Световния шампионат през 1974 година.

Майер увери, че никога не се е съмнявал, че 37-годишният Нойер ще се завърне след контузията. "Мануел е страхотен вратар, просто трябваше да се върне на терена", каза той и добави, че изпитва смесени чувства за представянето на Германия предвид слабите резултати в последните години.

Сеп Майер не мисли, че полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос трябва да се завърне в състава след като се оттегли от националния тим през 2021-а. "Той имаше своето време. Имаме много талантливи футболисти на неговата позиция, които могат да помогнат на отбора", смята 79-годишният бивш вратар.