Байерн Мюнхен изпревари Тотнъм в наддаването за Раду Драгушин, съобщава "Гадзета дело спорт". Румънския защитник на Дженоа е един от героите на Грифоните до тук през сезона. Той не е пропускал и минута от битката в Серия А за новака в италианския елит, като наскоро вкара гол във вратата на Ювентус. Интерес към Драгушин имаше от Тотнъм, Милан и Наполи, но става ясно, че баварския колос е надцакал конкуренцията.

Съобщава се, че германският клуб е предложил оферта от около 25 милиона евро плюс още пет милиона под формата на бонуси, свързани с изявите на играча, което следователно би удовлетворило Дженоа. Грифоните бяха поставили цена от 30 млн. евро на своя защитник. Въпреки това клубът не бърза да сключи сделката, дотолкова, че възможността за приключване на сделката веднага изглежда изключена. Във всеки случай двадесет процента от сумата, следователно равняваща се на общо около шест милиона, ще отидат в Ювентус, съгласно споразуменията, установени по време на трансфера на румънеца от бианконерите в Генуа, през лятото на 2022 г.

Наполи (предлагащ Дзаноли като част от сделката) и Милан (включващ и нападателя Коломбо, отдаден под наем в Монца) също направиха постъпки за него в Италия, но нито една от хипотезите изглежда не е привлякла ръководството на Дженоа. Така изглежда, че е много вероятно Драгушин да потегли към Германия съвсем скоро.