Байерн Мюнхен започна годината с победа 3:0 срещу Хофенхайм в среща от германската Бундеслига.

 

Преди началото на двубоя зрителите на стадион „Алианц Арена“ отдадоха своята почит към двукратния световен шампион Франц Бекенбауер, който почина в неделя на 78-годишна възраст.

 

Извън групата на баварския колос остана новото попълнение Ерик Дайър, дошъл по подобие на головата машина Хари Кейн от Тотнъм.

Не бяха изтекли пълни 18 минути и Байерн откри резултата. Джамал Мусиала стреля от малък ъгъл по диагонала отдясно и реализира с помощта на гредата. И веднага заехтя песента от 1966 година Gute Freunde kann niemand trennen (Никой не може да раздели добрите приятели) в изпълнение на покойния двукратен носител на Златната топка Франц Бекенбауер.

 

 

До края на първото полувреме Байерн владееше инициативата, но така и не успяваше да стигне до ново попадение.

След почивката точните удари в полза на шампионите рязко набъбнаха, за сметка на няколко неточни стрелби на гостите. Попадение на Лерой Сане беше отменено заради засада след пас на Хари Кейн, а Мусиала нацели гредата.

 

В средата на второто полувреме Хофенхайм създаде две невероятни положение в рамките на три минути. Първо Мануел Нойер спаси срещу останалия сам срещу него Андрей Крамарич, а после Байер нацели напречната греда от изгодна позиция.

И точно когато отпускането в лагера на домакините беше видимо, те нанесоха своя втори удар за деня. Мусиала отново обра овациите, след като финтира защитата на противника, игра на двойно със Сане и вкара с лекота.

 

Четвърт час преди края на редовното време Хофе тотално свали гарда, защото Гриша Прьомел получи втори жълт картон и трябваше да поеме към душовете.

В 85-ата минута Хари Кейн пропусна страхотно положение отблизо с глава, след като получи чудесно центриране отдясно от Джошуа Кимих. За англичанина това щеше да бъде 22- гол през сезона в първенството.

Никой обаче не успя да спре тарана пет минути по-късно, когато той реализира с левачката, възползвайки се от прекрасната асистенция на Леон Горецка. Кейн много хитро изчака почти на ръба на засадата подаването на германеца и за пореден път демонстрира головия си нюх, изравнявайки рекорда на Роберт Левандовски от 22 гола за есенния полусезон. В самият край пък Матис Тел уцели гредата.

 

 

Така вторият в таблицата Байерн събра 41 точки и изостава само на точка от лидера Байер Леверкузен. Хофенхайм е седми с 24 пункта.

 

 

Байерн Мюнхен -  Хофенхайм 3:0

1:0 Джамал Мусиала – 18’

2:0 Джамал Мусиала – 70'

3:0 Хари Кейн - 90'