Хегемонът Байерн Мюнхен сензационно загуби с 0:1 от Вердер Бремен в среща от 18-ия кръг на германската Бундеслига. 

Така „бременските музиканти“ сложиха край на терора – серия от 28 поредни мача без победа над баварците, като за този период от време бяха изковали само четири ремита. За последно Вердер удари Байерн точно насред Мюнхен – с 5:2 на 20 септември 2008 година.

Двубоят на стадион "Алианц Арена" започна при пълно фенско мълчание в първите 12 минути, както и в останалите мачове  заради протест към футболната лига.

Първата добра възможност се откри пред Лерой Сане, но той не сътвори нищо съществено, получавайки хубаво подаване от голмайстор а на първенството Хари Кейн. Не след дълго гостите се окопитиха и отправиха два последователни удара, но Мануел Нойер внимаваше.

Байерн контролираше играта, но пред Мичел Вайзер се откри най-добрата възможност до момента. Получилият се рикошет затрудни Нойер, но вратарят и капитан на Байерн отново се намеси блестящо. 

Не след дълго Джъстин Нжинма се отскубна сам срещу Нойер и хладнокръвно завърши в долния десен ъгъл. След намеса на VAR обаче се оказа, че заради извършено нарушение срещу Джамал Мусиала голът се отменя. 

Байерн продължаваше да играе мързеливо и след почивката, затова и преди да измине един час игра получи звучен шамар. Този път Мичел Вайзер стреля безпощадно в близкия ъгъл и щеше да препарира Нойер – 0:1!

Джамал Мусиала и Лерой Сане имаха много добри възможности за изравняване на резултата, но не успяваха да се възползват от създалото се напрежение в наказателното поле на гостуващия отбор.

В 87-ата минута младият Матис Тел беше много близо до изравняването, но топката срещан гредата! Не след дълго французинът отправи страховит снаряд, минал покрай дясната греда. В последните секунди активният Тел опита още веднъж, но пак не уцели вратата.

 

Така Байерн остана на цели 7 точки зад лидера Байер Леверкузен (48 пункта), но  има мач по-малко. Вердер Бремен събра 20 точки и се отдалечи от зоната на изпадащите, заемайки 12-а позиция.

 

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 0:1
0:1 Мичел Вайзер – 59’