Байерн Мюнхен може да разчита на защитниците Дайот Упамекано, Ким Мин-дже и халфа Йозуа Кимих за дербито с Байер Леверкузен от Първа Бундеслига в събота, заяви старши треньорът на германския шампион Томас Тухел. Мин-Дже се завърна в Германия след участие в турнира за купата на Азия с националния отбор на Република Корея, докато през последните седмици Упамекано и Кимих лекуваха различни контузии, от които са напълно възстановени.

Нападателите на "червените" Кингсли Коман и Серж Гнабри остават извън терена заради травми, както и левият бек Алфонсо Дейвис, който разтегна връзки на коляното при победата на Байерн с 3:1 над Борусия Мьонхенгладбах миналата седмица.

"Спомням си и други ситуации, в които бяхме в доста по-намален състав през миналата година. В някои лоши моменти дори се разпадахме. Сега сме в състояние да продължим да вярваме в себе си, да вярваме в това как искаме да играем и да продължим да правим правилните неща. Това е една от основните теми и основните силни страни, които изграждаме през тази година. Утре ще бъде голям мач. Когато сме активни можем да защитим името на Байерн. Знаем какво можем и какво сме тренирали", заяви Тухел пред медиите в петък, цитиран от АП.

Опитният вратар на баварците Мануел Нойер остава под съмнение за утрешното дерби на "БайАрена" заради контузия. 

Байерн Мюнхен е на второ място в класирането с 50 точки, докато лидерът Байер Леверкузен е с два пункта повече.