Според информациите в Германия уволненият треньор на Рома Жозе Моуриньо учи немски и се подготвя да поеме Байерн Мюнхен. Тактикът беше уволнен от Рома миналия месец, въпреки факта, че договорът му трябваше да изтече на 30 юни. Той вече бе заменен от Даниеле де Роси и сега търси нова работа. Очакваше се той да се върне във Висшата лига за отбори като Нюкасъл Юнайтед или да се премести в Саудитска Арабия. Имаше опция и да поеме Наполи.

Журналистът от "Билд" Кристиан Фалк обаче твърди, че Моуриньо прекарва свободното си време в изучаване на немски език и се подготвя за нов опит в Бундеслигата. Имайки предвид напрежението около последните слаби резултати и представяне на Байерн Мюнхен, Томас Тухел може да не издържи непременно до края на сезона, а Моуриньо е свободен.

Специалния вече спечели титлата в Португалия, Италия, Англия и Испания, така че това ще му позволи да добави пета страна към колекцията си. Карло Анчелоти остава единственият треньор в историята, спечелил и петте големи европейски лиги.