Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел не е притеснен от напрежението след съботното поражение от Байер Леверкузен в ундеслигата и е убеден, че отборът може "да реагира" в Шампионската лига срещу Лацио.

"Винаги сме показвали реакция след поражение досега", каза той на пресконференция след пристигането на баварците в Рим.

"Убеден съм, че имаме всичко, за да покажем реакция. Това не беше достатъчно в Леверкузен. Но сега имаме нов шанс, защото това е нов съперник, ново състезание, мач от леминирации. Надявам се, че можем да компенсираме това и да покажем качеството, от което се нуждаем за победа", добави Тухел.

Треньорът каза още, че не се притеснява от външния натиск и че го вижда като "голямо предимство".

"Необходимо е да останеш уверен. Необходимо е да бъдеш критичен към себе си", коментира специалистът.

Капитанът Мануел Нойер поднови тренировки вчера и трябва да пази срещу Лацио.

"Коляното ми е добре. Имам леки оплаквания, но не до такава степен, че да не мога да тренирам или да играя. Оптимист съм", каза той.

Байерн иска да се възстанови от загубата в Бундеслигата в Рим и да постигне добър резултат преди реванша у дома на 5 март.

"След лошото представяне срещу Байер Леверкузен е хубаво да играем отново възможно най-бързо. Трябва да помним успеха, който постигнахме в Шампионската лига този сезон и да се възползваме. Винаги трябва да можем да се възстановяваме след контузии, след поражения", добави Нойер.

Очаква се Тухел да пусне Йозуа Кимих и Томас Мюлер като титуляри, след като беше критикуван, че ги е използвал само като резерви през второто полувреме в събота, когато лидерът в лигата Леверкузен вече водеше с два гола повече.

Попитан дали отново би подредил силно критикуваната задна тройка в защита, както в мача срещу Байер Леверкузен, Тухел каза, че няма да разкрива тактиката си.

"Напълно нормално е във футбола да адаптираш формацията си. Ще бъде все по-важно как играем. Избрахме агресивен подход през уикенда, но не беше достатъчно. Сега знаем добре какво ще правим утре", каза той.