Леон Горецка заяви, че Байерн Мюнхен е в капана на безкраен "филм на ужасите". Загубата от Бохум в неделя бе трета поредна за тима във всички турнири, което не се бе случвало от цели девет години.

Напълно обяснимо, треньорът Томас Тухел е подложен на унищожителни критики, но опита да се оправдае с многото положения, които е имал отборът му в последния мач.

"Създадохме много първокласни шансове и не спирахме да полагаме усилия до края. Тотално доминирахме, но ни поведоха от нищото. След това играхме дълго време с човек по-малко и много неща бяха срещу нас. Това поражение бе по-различно от предишните две", заяви треньорът. Но за повечето от несгодите на баварците няма оправдания.

Да се върнем на загубата с 0:3 от Байер Леверкузен. Това беше мачът, в който Байерн трябваше да докаже, че е по-достойният претендент за титлата в Бундеслигата, но грандът от Мюнхен бе тотално обезличен. Срещу Лацио в Шампионската лига поражението беше по-скоро несправедливо, но червеният картон на Дайо Упамекано помогна на римляните да се поздравят с успеха.

После дойде и това 2:3 срещу Бохум, а Упамекано отново бе изгонен. Да, положенията за гостите наистина бяха много, но отборът бе хаотичен и неуверен. До Хари Кейн отново не достигаха достатъчно топки и баварците допускаха "ужасяващи грешки", както ги нарече Тухел. Уволнението му изглежда все по-сигурно и наистина трябва да станем свидетели на някакъв невероятен обрат в последните месеци на сезона, за да запази поста си.

Най-неприятното е, че самите футболисти не си вярват, а думите на Горецка описват цялостното настроение в съблекалнята. Не бяха малко хората, които призоваваха Тухел да бъде освободен още сега, за да не се стигне до катастрофално отпадане още на осминафиналите в Шампионската лига.

От ръководството се чуват все по-малко гласове в подкрепа на наставника и още един лош резултат в събота срещу РБ Лайпциг почти сигурно ще бележи края на наставника на "Алианц Арена".

Ясно е, че някои играчи вече са загубили вяра в треньора, а това със сигурност важи за Йошуа Кимих. Германският национал беше най-важният футболист на тима при Юлиан Нагелсман, но понастоящем е на изхода заради невъзможната му стиковка с Тухел. Въпросът е кой може да смени настоящия наставник на баварците.

Чаби Алонсо е мечтаният вариант, но слуховете са, че предпочита да наследи Юрген Клоп като мениджър на Ливърпул. Зинедин Зидан и Ханзи Флик също са варианти, но французинът е и извън бизнеса вече почти три години, а Флик не е в перфектни отношения с доста от хората на отговорни постове в Байерн.

Но на фона на филма на ужасите при баварците сме длъжни да направим уточнението, че той започна преди назначението на Тухел миналия март.

Юлиан Нагелсман беше в конфликт с Мануел Нойер и търсеше "къртиците", които снасят на журналистите подробности от кухнята. В съблекалнята имаше групички, а йерархията в клуба постоянно критикуваше наставника за щяло и не щяло, преди да му посочи вратата. В крайна сметка Тухел успя да направи Байерн шампион, но това стана факт заради чудовищната издънка на Борусия Дортмунд в последния кръг.

Главният изпълнителен директор Оливер Кан и спортният директор Хасан Салихамиджич бяха освободени от ролите си в края на сезона и надеждата беше, че промените в ръководството ще доведат до стабилността, която бе в основата на требъла от 2020-а, но това не се случи.

За Томас Тухел вероятно скоро ще се говори в минало време като наставник на баварците, но той не е единственият, който се бори да спаси кожата си в баварския филм на ужасите.

 

Материал на webcafe.bg