Известният с модерния си стил на обличане треньор Юлиан Нагелсман отново се върна на периода си в Байерн Мюнхен, който приключи през март миналата година, когато баварците изоставаха само на една точка от Борусия Дортмунд и все още бе в битката в Шампионската лига и за Купата на Германия.

Въпреки това той беше наследен от Томас Тухел, който прекарва последните си месеци в клуба и след края на кампанията напуска. Нагелсман вярва, че и стилът му на обличане е повлиял, когато нещата са станали трудни.

"Като треньор не трябва да привличаш твърде много внимание - каза цитираният от webcafe.bg специалист пред Der Spiegel. - От друга страна, не искам напълно да се правя на друг човек заради работата. Имам доста различни черти на характера от Юп Хайнкес, да речем. Просто правя някои неща по различен начин, защото съм по-млад. Не стоя край тъчлинията с бежово палто само защото някои от моите предшественици са правили това. Отговорните фактори в Мюнхен знаеха предварително, че мога да облека някое червено яко. И това не ги притесняваше до момента, в който не се провалиш, и подобни неща биват използвани срещу теб."

36-годишният специалист сега е подготвен върху подготовката на националния отбор на Германия за Европейското първенство това лято. Очакванията към домакините са огромни, но има и немалко песимисти в страната.