Полузащитникът на Байерн Мюнхен Александър Павлович е в полезрението на Сръбския футболен съюз, въпреки че е играл за националните юношески формации на Германия.

19-годишният талант е роден в Германия от сръбски родители.

Той направи пробив в Байерн този сезон и дори започна като титуляр при победата в Шампионската лига над Лацио във вторник.

Павлович е играл за отбора на Германия до 20 години и очаква повиквателна за формацията до 21 години, но Сърбия го иска в своя състав, преди да бъде повикан за представителния отбор на Германия.

От Сръбската федерация заявиха, че миналия уикенд се е състояла среща между спортния директор Стеван Стоянович и родителите на Павлович.

Стоянович разкри, че му е казано, че играчът не иска да вземе решение преди Европейското първенство в Германия през юни и юли.

Сърбия вече искаше да повика Павлович за предстоящите мачове през март. Сега се надяват полузащитникът да носи фланелката на Сърбия от септември, каза Стоянович.

Съмнително е, че Павлович би могъл да намери място в състава на Германия за Европейското първенство, особено след като Тони Кроос реши да се върне в националния отбор.

Според спекулации, треньорът Юлиан Нагелсман може да повика Павлович за приятелските мачове с Франция и Холандия в края на март, само за да гарантира, че играчът ще бъде германски национал за в бъдеще. 

Снимка: БГНЕС