Байерн Мюнхен смаза Майнц с 8:1 в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион „Алианц Арена“.

Момчетата на Томас Тухел изиграха много силно първо полувреме, в което взеха преднина от две попадения. Хари Кейн откри в 13-ата минута и вкара гола на успокоението точно преди паузата, а между двете негови попадения се разписаха Леон Горецка за баварците и Надием Амири за гостите.

Интригата беше ликвидирана от Томас Мюлер веднага след рестарта на играта, а след час игра Джамал Мусиала превърна времето до края на мача в протоколно доиграване, за да се стигне до изкусния гол с пета на Серж Гнабри.

Не след дълго Кейн оформи своя хеттрик, стигайки котата от 30 шампионатни попадения. А в самия край Горецка постигна второто си попадение за деня.

Така Байерн събра актив от 57 точки и се доближи на седем от лидера Байер Леверкузен, който обаче има и мач по-малко. Майнц е предпоследен с 16 пункта и гледа с едно око към Втора Бундеслига.


Шампионите откриха резултата  във фаталната за противника си 13-а минута. Мануел Нойер намери Томас Мюлер, който центрира много хитро на далечната греда в наказателното поле. Там Джамал Мусиала овладя елегантно и намери Хари Кейн, вкарал отблизо на празна врата един от най-лесните голове в кариерата си.

Само седем минути след това Байерн удвои резултата, а Кейн беше близо до втория си гол. Джошуа Кимих центрира и английският таран стреля с глава, но топката се отби в левия страничен стълб. Леон Горецка обаче направи успешна добавка , макар и с помощта на дясната греда.

Натискът на домакините беше осезаем и в рамките на минута ингригата можеше да бъде ликвидирана, но вместо това се върна с пълна сила. Реферът изгледа на повторение ситуация, в която топката удари в гърба играч на Майнц и затова не уважи претенциите на мюнхенци за дузпа. И малко след това Надием Амири препарира Нойер с тупалка от пряк свободен удар, като видимо се получи лек рикошет от тялото на Мюлер.

Интересното е, че това си остана единственият точен удар за гостите през първото полувреме, докато Байерн имаше само четири  точни стрелби от цели 12 опита. Златен шанс за гол преди почивката имаше Мюлер, но топката беше избита на голлинията.

Логиката все пак възтържествува. Съдията даде добавено време от седем минути за първата част и секунди преди да надуе свирката Кейн заби 29-ия си шампионатен гол този сезон. Хари овладя перфектно с десния кръг дългата топка от Горецка в пеналта и завърши след завъртане с левачката.

Веднага след подновяването на играта Томас Мюлер записа името си на светлинното табло, като втора приказка асистенция за деня записа Мусиала. Джамал сложи топката на крака на Мюлер по начина, по който го стори с Кейн през първото полувреме.

Тъкмо беше изминал час игра, когато и Мусиала напълно заслужено се разписа. Този път Кейн върна жеста с разкошен дълъг пас отдясно и германският национал завърши със страхотен фалцов удар в долния десен ъгъл.

Пет минути след това влезлият като резерва Серж Гнабри вкара един от головете на сезона. Горецка центрира към крилото и Гнабри отигра ефектно – с пета от въздуха, матирайки направилия куп спасявания вратар Центнер.

Головата фиеста продължаваше и цели двайсет минути преди края на редовното време Кейн оформи своя хеттрик, вкарвайки с глава пред голлинията. За него това беше и гол №30 през сезона в Бундеслигата. 

До края Байерн дори можеше да вкара още, но подхождаше доста аристократично в завършващата фаза на своите атаки. Все пак в 92-ата минута Горецка вкара още веднъж, засичайки майсторски с глава.

 

Байерн Мюнхен - Майнц 8:1

1:0 Хари Кейн – 13’

2:0 Леон Горецка – 20’

2:1 Надием Амири – 31’

3:1 Хари Кейн – 45’ + 7

4:1 Томас Мюлер – 47’

5:1 Джамал Мусиала – 61’

6:1 Серж Гнабри – 66’

7:1 Хари Кейн – 70’

8:1 Леон Горецка – 92’