Бранителят на Нюкасъл Киърън Трипиър бе много близо до Байерн през зимата. Трансферът му обаче пропадна в последните минути заради високата цена, която от Нюкасъл искаха за десния бек.

"Свраките" отказаха оферта от 15 милиона евро за 33-годишния англичанин, след което Байерн взе 10 години по-младия Саша Боей от турския Галатасарай.

"Дали се зарадвах? Разбира се. Никога не съм си и представял, че Байерн ще има интерес към мен на тази възраст. Приех го като комплимент", призна Трипиър. Английският защитник разказа, че получава обаждане в пет сутринта.

"Беше ненормално. Бях в Ню Йорк и ме събудиха в пет сутринта, за да ми кажат, че Байерн проявява интерес към мен", споделя още Трипиър. Защитникът е бил в постоянен контакт с Хари Кейн, с когото шкафчетата им в съблекалнята на Тотнъм бяха едно до друго.

"Той ми пишеше постоянно. Не ме притискаше да взема някакво решение, но ме питаше дали слуховете са верни", добавя Трипиър. Англичанинът настоява, че нито за миг не се е замислил дали да смени Нюкасъл с Байерн. Трипиър казва, че се чувства добре в Североизточна Англия.

"На децата много им харесва тук. Бързо се устроихме и свикнахме. Хората в Нюкасъл са страхотни. Други играчи веднага биха сграбчили възможността да отидат в Байерн. Но аз останах верен на клуба и семейството си."

Цитираният от webcafe.bg Трипиър се завърна в Англия през януари 2022-ра след две години и половина в Атлетико Мадрид.