Вицепрезидентът на Германския футболен съюз (ДФБ) Ханс-Йоахим Вацке иска федерацията да продължи още сега договора на националния селекционер Юлиан Нагелсман, който е обвързан с Бундестима до края на европейското първенство, съобщава агенция ДПА.

Германците впечатлиха в последните си мачове, побеждавайки Франция и Нидерландия.

"ДФБ трябва да опита още сега да продължи договора на Юлиан. Ако федерацията успее да го задържи за дълго време, това ще бъде за доброто на германския футбол", заяви директорът в Борусия Дортмунд и говорител на Германската футболна лига в интервю за подкаста Spielmacher.

"Юлиан има ясна идея как трябва да се играе футбол. Той има успехи навсякъде, където е бил. Ако си успешен в три клуба и си го правил с три различни стила на игра, значи ти си правилният човек за поста национален селекционер.

"Националният отбор е готов да завладее сърцата на германците. Нашата нация винаги е имала специална връзка с футбола, а едно успешно европейско първенство би предизвикало еуфория. Мисля си, че в момента имаме и увереността за подобно нещо. Наистина чакам мачовете с нетърпение".